Sikaflex 298 FC 600ml

Lijmen en afdichten van je teakdek

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, vrijdag 14 juni geleverd!

van 18,60 (adviesprijs) voor 18,60 per stuk ( 22,51 incl. BTW ) 0% korting

Volumeprijzen

20 20x stuks 16,30 p/st 12% korting bestel 20x
  • ...
  • Alleen online beschikbaar
  • Voor 23:59 besteld, vrijdag in huis
  • Gratis bezorging vanaf 50,-

SikaFlex®-298 FC

De SikaFlex 298 FC is een enigszins thixotrope bedding compound voor maritieme toepassingenSikaflex 298 FC 600ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Wanneer gebruik je de SikaFlex 298 FC?
Sikaflex-298 FC is geschikt voor het inbedden en afdichten van teakhouten dekplanken die als toplaag op het onderdek gelegd worden. Geschikte ondergronden zijn GPR, watervast verlijmd multiplex, staal, gecoat (op epoxy- of PUR-acrylaatbasis) aluminium en roestvast staal.

Kleur: Zwart

Kenmerken

  • 1-Component polyurethaan
  • Enigszins thixotroop
  • Elastische eigenschappen
  • Bevat geen licht ontvlambare oplosmiddelen
  • Geluiddempend
  • Lange open tijd

Verbruik
Het verbruik is circa 1200 ml per m2 . Bij de verlijming van ondergronden die geen vocht opnemen, maar ook wanneer versnelde uitharding nodig is, besproei dan de lijm met een fijne waternevel (circa 10 g / m2 lijmoppervlak).

Eigenschappen Sikaflex 298 FC 600ml

Verpakkingstype Worst
Toepassing Marine

Tips & tricks voor Sikaflex 298 FC 600ml

In de volgende blogs wordt dit product gebruikt:

Technische gegevens Sikaflex 298 FC 600ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de SikaFlex-298 FCSikaflex 298 FC 600ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Chemische bestendigheid
Sikaflex® -298 FC is bestand tegen zoet water, zeewater, verdunde zuren en verdunde logen; tijdelijk bestand tegen brandstoffen, dierlijke vetten en oliën; niet bestand tegen organische zuren, logen en verfverdunners. De bovenstaande informatie is alleen bedoeld als algemene richtlijn. Op verzoek wordt advies over specifieke toepassingen verstrekt.

Aanbrengmethode
Voorbereiding van het oppervlak
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie en stof zijn. In het algemeen dient de ondergrond te worden voorbereid volgens de instructies uit de momenteel geldende Sika® voorbehandelingstabel voor de jacht- en scheepsbouw. Advies over specifieke toepassingen kan worden verkregen bij Technical Service van Sika Industrie.

Toepassing
Snij het puntje van de spuitmond af in de gewenste vorm en breng de lijm aan met een geschikt handbediend of persluchtpistool. Breng geen lijm aan bij temperaturen onder 10 °C of boven 35 °C. De optimale temperatuur voor ondergrond en lijm ligt tussen 15 °C en 25 °C. Breng op grote oppervlakken de lijm aan met behulp van een getande lijmkam (tandhoogte ca. 4 mm). Het verbruik is circa 1200 ml per m2 . Bij de verlijming van ondergronden die geen vocht opnemen, maar ook wanneer versnelde uitharding nodig is, besproei dan de lijm met een fijne waternevel (circa 10 g / m2 lijmoppervlak). Voorkom luchtinsluiting tijdens het lijmen of het vullen van voegen en vul de ruimte tussen het dek en de planken volledig op. Pers de te lijmen delen voldoende op elkaar voor minimaal 3 uur tot voldoende aanvangshechting is bereikt. Voor advies over applicatietechniek met een pompsysteem, kunt u contact opnemen met Technical Service van Sika Nederland BV

Verwijderen
Niet-uitgeharde Sikaflex® -298 FC kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Zodra het materiaal is uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid moeten onmiddellijk worden gereinigd met Sika® Cleaner-350H tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen!

Reviews voor: Sikaflex 298 FC 600ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex 298 FC 600ml. Schrijf als eerste een review!