Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

XXXXXtreme grab!

Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, vrijdag 26 april geleverd!

van 8,90 (adviesprijs) voor 6,90 per stuk ( 8,35 incl. BTW ) 22% korting

Volumeprijzen

48 48x stuks 6,20 p/st 30% korting bestel 48x
120 120x stuks 6,00 p/st 33% korting bestel 120x

  Waarom dit product?

 • Met 5 sterren beoordeeld
 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, vrijdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Met 5 sterren beoordeeld

Sikaflex Hightack, Extreme Grab!

De naam zegt het al!  "Extreme Grab"

Sikaflex®-118 Extreme Grab is een door Sika nieuw ontwikkelde hightack en een must voor de professional en de doe het zelver. Deze Extreme Grab is een lijmkit die direct een hoge aanvangshechting heeft en in staat is zware materialen zonder ondersteuning te verlijmen.

Wanneer gebruik je deze hightack van Sika?

Vooral voor het binnen of buiten verlijmen van diverse objecten zoals steen, baksteen, raam-/deurdorpels en zware lijsten is dit een echt goede hightack met een snelle aanvangshechting.
Sikaflex®-118 Extreme Grab is geschikt voor het verlijmen op beton, mortel, natuursteen, klinkers, vezelcement, keramiek, hout en metaal een onmisbaar product.Sikaflex Extreme Grab -118 290ml - Lijm & Lijmkitten: Elastisch lijmen - Sika shop

Bij het gebruik van de Extreme Grab is een goede kitspuit aanbevolen. Door de dikte van de lijm kan die lastig te verspuiten zijn.


Kenmerken

 • Enorm hoge kleefkracht
 • Verlijmen van zware objecten zonder tussentijdse fixatie 
 • Goed verwerkbaar
 • Zeer lage emissies
 • Sterke en elastische verlijming

Eigenschappen Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

Verpakkingstype Koker
Geschikt voor onder andere Behandeld hout, Glas
Kenmerk Hightack

Instructievideo Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

productvideo Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

Technische gegevens Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Sikaflex Extreme Grab 118

VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND
De ondergrond moet schoon, droog, gezond en homogeen zijn, vrij van olie, vet, stof en losse of niet-hechtende deeltjes. Verf, cementhuid en slecht hechtende vervuilingen moeten verwijderd worden. Voor een optimale hechting en kritieke, veeleisende toepassingen moeten de volgende primer- en/of voorbehandelingsprocedures gevolgd worden:Sikaflex Extreme Grab -118 290ml - Lijm & Lijmkitten: Elastisch lijmen - Sika shop

Niet-poreuze ondergronden:

Aluminium, geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, verzinkt staal, poedergelakte metalen of geglazuurde tegels moeten gereinigd en voorbehandeld worden met Sika® Aktivator-205 aangebracht met een propere doek. Vóór het verlijmen een afluchttijd van minimum 15 minuten en maximum 6 uur in acht nemen. Andere metalen, zoals koper, messing en titanium-zink moeten ook gereinigd en voorbehandeld worden met Sika® Aktivator-205 aangebracht met een propere doek. Na de vereiste afluchttijd, een kwast gebruiken om Sika® Primer-3 N aan te brengen en vóór het verlijmen een bijkomende afluchttijd van minstens 30 minuten (en maximum 8 uur) in acht nemen. PVC moet gereinigd en voorbehandeld worden met Sika® Primer-215 met behulp van een kwast. Vóór het verlijmen een afluchttijd van minstens 15 minuten (en maximum 8 uur) in acht nemen.

Poreuze ondergronden:

Beton, cellenbeton en cementachtige bepleisteringen, mortels en baksteen moeten voorzien worden van een laag Sika® Primer-3 N met behulp van een kwast. Vóór het verlijmen een afluchttijd van minstens 30 minuten (en maximum 8 uur) in acht nemen. Voor gedetailleerd advies en verwerkingsinstructies, neem contact op met de technische dienst van Sika® Belgium nv. Opmerking: Primers verbeteren de hechting. Ze kunnen echter de goede reiniging van een oppervlak niet vervangen, noch de sterkte van het oppervlak aanzienlijk verbeteren.

TOEPASSINGSMETHODE / GEREEDSCHAP
Na de geschikte ondergrondvoorbereiding kan Sikaflex®-118 Extreme Grab in driehoekige lijmrupsen aangebracht worden met telkens een tussenafstand van enkele centimeters. Gebruik uitsluitend handkracht om het te verlijmen object op zijn plaats te drukken en doe dit voor er huidvorming is. Een niet correct aangebracht object kan gemakkelijk losgemaakt worden en in de juiste positie geplaatst worden tijdens de eerste minuten na de toepassing. Gebruik indien nodig plakband, wiggen of hulpmiddelen om de objecten op hun plaats te houden tijdens de eerste uren van de uitharding. Verse, niet uitgeharde lijm die achterblijft op het oppervlak moet onmiddellijk verwijderd worden. De optimale hechting wordt bereikt na de volledige uitharding van Sikaflex®-118 Extreme Grab, zijnde na 24 tot 48 uur bij +23°C, naargelang de omgevingsomstandigheden en de dikte van de lijmlaag.

REINIGING GEREEDSCHAP
Reinig alle materieel en gereedschap onmiddellijk na gebruik met Sika® Remover-208. Uitgeharde lijmresten kunnen alleen mechanisch worden verwijderd. Gebruik Sika® Cleaning Wipes-100 voor de reiniging van de huid.

BEPERKINGEN 
- Voor een optimale verwerkbaarheid dient de lijmtemperatuur minstens +20°C te zijn. 
- Toepassing bij grote temperatuurschommelingen is niet aangewezen (bewegingen tijdens de uitharding). 
- Vóór het verlijmen dient de hechtsterkte en de cohesie van de aanwezige verven en coatings gecontroleerd te worden door middel van een voorafgaande test. 
- Sikaflex®-118 Extreme Grab kan overschilderd worden met de meeste courante watergebaseerde coating- en verfsystemen. De compatibiliteit van de verven moet echter eerst getest worden aan de hand van voorafgaande testen. De beste resultaten bij het overschilderen worden bereikt wanneer de lijm eerst volledig kan uitharden. Opmerking: nietflexibele verfsystemen kunnen de elasticiteit van de lijm tegenwerken en kunnen gaan scheuren.
-  Verkleuringen kunnen ontstaan door blootstelling aan chemicaliën, hoge temperaturen en/of UV-straling (in het bijzonder bij een witte kleur). Een dergelijke verkleuring is echter louter esthetisch en doet geen afbreuk aan de technische prestaties of de duurzaamheid van het product. 
- Sikaflex®-118 Extreme Grab altijd gebruiken in combinatie met mechanische bevestigingen voor toepassingen boven het hoofd van zware objecten.  
- Voor zeer zware objecten, tijdelijke ondersteuning gebruiken tot Sikaflex®-118 Extreme Grab volledig is uitgehard.  
- Volledig ingesloten verlijmingen zijn niet toegelaten aangezien de kern van de lijmlaag dan nooit kan uitharden.  
- Sikaflex®-118 Extreme Grab niet gebruiken op bitumineuze ondergronden, natuurrubber, EPDM-rubber of op bouwmaterialen waarbij oliën, weekmakers of oplosmiddelen kunnen uittreden die de lijm kunnen aantasten.  
- Sikaflex®-118 Extreme Grab niet gebruiken op polyethyleen (PE), polypropyleen (PP), polytetrafluorethyleen (PTFE/teflon), en bepaalde geplastificeerde kunststoffen (vooraf testen noodzakelijk of raadpleeg de technische dienst van Sika® Belgium nv). 
- Sikaflex®-118 Extreme Grab niet gebruiken voor het verlijmen van glas indien de lijm blootgesteld zal worden aan zonlicht. 
- Sikaflex®-118 Extreme Grab niet gebruiken voor structurele verlijming. 
- Niet uitgeharde Sikaflex®-118 Extreme Grab niet blootstellen aan materialen die alcohol bevatten, aangezien deze de uithardingsreactie kunnen beïnvloeden

Reviews voor: Sikaflex Extreme Grab -118 290ml

Dit product wordt beoordeeld met 5 sterren, gebaseerd op 2 reviews


 • Komt goed uit de spuit, ook belangrijk. Vaak komen we lijm tegen die veels te dik is
  Geschreven door Harfkamp Montage op 13 juni 2022

 • Gebruiken eigenlijk altijd Sika producten voor de bedrijfswagen inrichting. Zwitserse kwaliteit,
  Geschreven door Stern inbouw op 16 maart 2022

Ook een review schrijven?

Schrijf hier je review over Sikaflex Extreme Grab -118 290ml >