Sikaflex 295 UV 300ml

Lijm en afdichtkit voor kunststof ruiten en aansluitvoegen

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, vrijdag 14 juni geleverd!

Kleurkeuze

Gekozen:

toon alle 2 kleuren >

  Waarom dit product?

 • Gratis tuitje(s) meegeleverd
 • Geschikt voor o.a. kunststof ruiten
 • OEM goedgekeurd
 • Bestand tegen veroudering en weersinvloeden

van 18,45 (adviesprijs) voor 18,45 per stuk ( 22,32 incl. BTW ) 0% korting

Volumeprijzen

(geldig bij alle kleurcombinaties)

12 12x stuks 17,45 p/st 5% korting bestel 12x
72 72x stuks 16,25 p/st 12% korting bestel 72x
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, vrijdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Geschikt voor o.a. kunststof ruiten
 • OEM goedgekeurd
 • Bestand tegen veroudering en weersinvloeden

Sikaflex 295 UV

Sikaflex®-295 UV is een 1-C polyurethaanlijm met een pasteuze consistentie, die door blootstelling aan luchtvochtigheid uithardt en zodoende een duurzaam elastomeer vormt. De 295UV voldoet aan de voorschriften van de International Maritime Organisation (IMO).
Sikaflex 295 UV 300ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Wanneer gebruik je de Sikaflex 295 UV?
De Sikaflex®-295 UV is speciaal ontwikkeld voor de jacht- en scheepsbouw, waar het wordt gebruikt voor het lijmen en afdichten van kunststof ruiten in boten en schepen. Vanwege de hoge UV-bestendigheid kan dit product ook worden gebruikt voor het afdichten van naden op plaatsen die veel aan de zon worden blootgesteld.  Geschikte ondergronden zijn aluminium (blank of geanodiseerd), GRP (polyesterhars), roestvast staal, hout, 2-C coatings en kunststof (PC, PMMA).

Raadpleeg Technical Service van Sika Industrie voordat u Sikaflex®-295 UV gebruikt op thermoplastische kunststoffen. Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.

Kenmerken

 • 1-C polyurethaan
 • Korte uithardingstijd
 • Korte draadafbreuk
 • Goedgekeurd voor de OEM branch
 • Bestand tegen veroudering en weersinvloeden
 • Geschikt voor organisch (kunststof) ruiten

Eigenschappen Sikaflex 295 UV 300ml

Verpakkingstype Koker
Toepassing Beglazing, Marine

Tips & tricks voor Sikaflex 295 UV 300ml

In de volgende blogs wordt dit product gebruikt:

Technische gegevens Sikaflex 295 UV 300ml

Bekijk hier het datablad voor alle informatie over de Sikaflex 295 UVSikaflex 295 UV 300ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Chemische bestendigheid
Sikaflex® -295 UV is bestand tegen zoet water, zeewater, chloorvrije reinigingsmiddelen op waterbasis, rioolwater, verdunde zuren en logen; tijdelijk bestand tegen brandstoffen, minerale oliën, plantaardige en dierlijke vetten en oliën; niet bestand tegen organische zuren, alcohol, geconcentreerde anorganische zuren, logen en verfverdunners. De bovenstaande informatie is alleen bedoeld als algemene richtlijn. Op verzoek wordt advies over specifieke toepassingen verstrekt.

Aanbrengmethode
Voorbereiding van het oppervlak
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van vet, olie en stof zijn. In het algemeen dient de ondergrond te worden voorbereid volgens de momenteel geldende Sika® voorbehandelingstabel voor Marine toepassingen. Advies over specifieke toepassin-gen kan worden verkregen bij Technical Service van Sika Industrie.

Primertabel 295 UV

1) Een shopprimer die in slechte staat is moet geschuurd worden en niet opgeruwd. 

Je kan de ondergrond opruwen met 3M Scotch Brite fijn. Hoewel een primer/cleaner niet noodzakelijk is, kan het altijd gebruikt worden ter verbetering van de hechting. Controleer in dit geval of de primer/cleaner geschikt is voor je ondergrond. Dit staat in het productblad van de primer. Deze primertabel is ter indicatie. We raden altijd aan een hechtproef te doen om zeker te zijn van een goede hechting. 

Toepassing
Snij het puntje van de spuitmond af op voegbreedte en breng de lijm aan met een geschikt handbediend of persluchtpistool. Wanneer een verpakking eenmaal is geopend moet het product relatief snel worden verbruikt. Voor een gelijkmatige lijmlaag dikte na samenpersen, adviseren wij de lijm in de vorm van een driehoeksrups aan te brengen (zie afbeelding). Bij het lijmen van kunststofruiten is een correcte voegdimensies essentieel en moet rekening worden gehouden met de speciale eigenschappen van deze ondergronden. Breng geen lijm aan bij temperaturen onder 10°C of boven 35°C. Optimaal voor ondergrond en lijm is tussen 15°C en 25°C.

Bewerking en afgladden
Bewerking en afgladden moeten worden uitgevoerd binnen de huidvormingstijd van de lijm. Wij bevelen het gebruik van Sika® Afgladmiddel N aan. Andere afwerkmiddelen of smeermiddelen moeten op hun geschiktheid/verdraagzaamheid worden getest.

Verwijderen
Niet-uitgeharde Sikaflex® -295 UV kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Eenmaal uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid onmiddellijk schoonmaken met Sika® Handclean Tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen!

Overschilderen
Sikaflex® -295 UV kan worden overgeschilderd na huidvorming. 1 C-PUR en 2C acryl gebaseerde lakken zijn veelal geschikt. NIET geschikt is op olie gebaseerde lak. Alle lakken dienen vooraf getests te worden onder productie-omstandigheden. De elasticiteit van de laklaag is lager dan dat van polyurethanen. Dit kan leiden leiden tot scheuren van de laklaag bij de voeg.

Reviews voor: Sikaflex 295 UV 300ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex 295 UV 300ml. Schrijf als eerste een review!