Sika Hyflex 250- facade 600ml

Zeer flexibele gevelkit

Sika Hyflex 250- facade 600ml

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, vrijdag 29 september geleverd!

  Waarom dit product?

 • UV bestendig
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Speciaal voor gevels

van 13,20 (adviesprijs) voor 9,95 per stuk ( 12,04 incl. BTW ) 25% korting

Volumeprijzen

20 20x stuks 9,70 p/st 27% korting bestel 20x
100 100x stuks 9,20 p/st 30% korting bestel 100x
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, vrijdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • UV bestendig
 • Makkelijk verwerkbaar
 • Speciaal voor gevels

Sika Hyflex-250 Facade, de gevelkit met de hoogste toelaatbare vervorming

De SikaHyflex -250 Facade is een professionele elastische kit voor dilatatie- en aansluitvoegen in gevels.
Sika Hyflex 250- facade 600ml - Vloer- en Gevelkit: Gevelkit - Sika shop

Wanneer gebruik je de SikaFlex Facade?
Deze hoogwaardige en goed overschilderbare dilatatiekit wordt veelal door professionele kitbedrijven ingezet. Met name voor weersbestendige afdichtingen voor beton, metselwerk en gevels voorzien van buitenisolatie. Maar ook tussen metselwerk, kozijnafdichting en vloer/wand aansluitingen is deze Sika Hyflex een perfect materiaal.

Kenmerken

 • Zeer goede weers-en verouderingsbestendigheid
 • Duurzaam toelaatbare vervorming van +100/-50% (ASTM C719)
 • Blaasvrije doorharding
 • Lage trekspanning aan de ondergrond
 • Uitstekende verwerkbaarheid en makkelijk af te gladden
 • Goede hechting op vele ondergronden
 • Reukloos en oplosmiddelvrij
 • Zeer lage emissie

Eigenschappen Sika Hyflex 250- facade 600ml

Verpakkingstype Worst
Geschikt voor onder andere Beton, Metaal
Toepassing Dilatatie voegen, Gevel
Kenmerk Elastisch, Overschilderbaar, UV bestendig
Soort PU

Technische gegevens Sika Hyflex 250- facade 600ml

bekijk hier het datablad voor alle info over de Sika Hyflex-250 FacadeSika Hyflex 250- facade 600ml - Vloer- en Gevelkit: Gevelkit - Sika shop

Ondergrondvoorbehandeling/primeren
De SikaHyflex®-250 Facade heeft over het algemeen een uitstekende hechting zonder primer/activator op de meeste droge, schone en gezonde ondergronden.

Voor optimale hechting en kritische, veel eisende toepassingen zoals bij hoogbouw, voegen met hoge spanningen, extreme weersinvloeden of onder water dient de volgende voorbehandeling te gebeuren: De ondergronden moeten schoon, droog en vrij zijn van olie, vet, smeer, stof en losse delen. Cementhuid dient verwijderd te worden. Schuren van niet poreuze ondergronden met een schuurpad extra fijn kan de hechting verbeteren.

Niet poreuze ondergronden
Geëmailleerd staal, gegalvaniseerd staal, aluminium, geanodiseerd aluminium, gepoedercoate metalen of geglazuurde tegels, moeten worden gereinigd met Sika® Aktivator-205 met gebruik van een schone doek / lap. Alvorens te kitten een afluchttijd van minimaal 15 minuten hanteren (maximaal 2 uur).

Metalen zoals koper, brons, titanium-zink, moeten worden gereinigd met Sika® Aktivator-205 met gebruik van een schone doek / lap. Na een afluchttijd van minimaal 15 minuten, Sika® Primer-3 N aanbrengen met een kwast. Alvorens te kitten een afluchttijd aanhouden van minimaal 30 minuten (maximaal 8 uur). Voor PVC Sika® Primer-215 toepassen. Alvorens te kitten een afluchttijd aanhouden van minimaal 30 minuten (maximaal 8 uur).

Poreuze ondergronden
Zoals beton, gasbeton en cementeuze pleisterlagenlagen, mortels, steen etc. moeten worden geprimerd met Sika® Primer-3 N gebruikmakend van een kwast. Alvorens te kitten een afluchttijd aanhouden van minimaal 30 minuten (maximaal 8 uur).

Voor gedetailleerde informatie raadpleeg de Sika Voorbehandelingstabel Afdichting en Verlijmen, of neem contact op met de Technische afdeling van Sika Nederland B.V. Primers zijn uitsluitend hechtverbeteraars.

Primers zijn geen vervanging op het deugdelijke schoonmaken van de ondergrond en kunnen de hechtsterkte van de ondergrond niet verbeteren.

Aanbrengen/ gereedschap
SikaHyflex® -250 Facade is kant-en-klaar voor gebruik. Na geschikte voeg- en ondergrondvoorbehandeling, de rugvulling op de juiste diepte aanbrengen en primer toepassen (indien noodzakelijk). De worst in het pistool plaatsen en de SikaHyflex® -250 Facade in de voeg aanbrengen. Zorg ervoor dat er volledig contact is van de kit op de voegflanken en zonder luchtinsluiting. SikaHyflex® -250 Facade moet krachtig tegen de voegflanken aan afgewerkt worden om een goede hechting te verzekeren. Afplaktape moet worden toegepast indien scherpe voeglijnen of bijzonder nauwkeurige lijnen zijn vereist. Verwijder de tape terwijl de kit nog zacht is en werk de kit af. Strijk de kit af met Sika® Afgladmiddel N voor een perfecte kitafwerking. Gebruik geen oplosmiddel houdende producten

Reviews voor: Sika Hyflex 250- facade 600ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sika Hyflex 250- facade 600ml. Schrijf als eerste een review!