Sika Primer 209 D

Gepigmenteerde primer voor lakken en kunststoffen

Sika Primer 209 D

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, dinsdag 23 juli geleverd!

Inhoud

  Waarom dit product?

 • Met 5 sterren beoordeeld
 • Speciaal voor gelakte oppervlakten en kunststof
 • Verbeterd de hechtbaarheid van kit
 • Makkelijk in gebruik

van 36,70 (adviesprijs) voor 36,70 per stuk ( 44,41 incl. BTW ) 0% korting

Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Met 5 sterren beoordeeld
 • Speciaal voor gelakte oppervlakten en kunststof
 • Verbeterd de hechtbaarheid van kit
 • Makkelijk in gebruik

Sika Primer 209D

De Sika Primer 209d is een zwarte, laagviskeuze vochtuithardende primer die speciaal ontwikkeld is voor de voorbehandeling van gelakte oppervlakken of kunststoffen voordat Sikaflex® PUR-lijmen worden aangebracht.
Deze Sika® Primer-209 D wordt geproduceerd volgens het kwaliteitsborgingssysteem ISO 9001 en milieuzorgsysteem ISO 14001 en wordt ook duurzaam geproduceerd in het kader van 'responsible care'.

Wanneer gebruik je de Sika Primer 209D?
Deze primer wordt gebruikt om de hechting te verbeteren op de vele ondergronden zoals lakken & kunststoffen:Sika Primer 209 D - Overige producten: Marine producten - Sika shop

- Lakken: Acryl, alkyde / melamine, poedercoatings, moffelvernissen 

- Kunststoffen: Polymethylmethacrylaat (PMMA), polycarbonaat (PC), polystyreen (PS), glasvezelversterkt polyester (PES-GRP), glasvezelversterkte epoxyharsen (EP-GRP), ABS, PVC etc.

Wij adviseren om hechttests uit te voeren op de ondergronden vanwege de individuele chemische samenstelling van de producten en de specifieke omstandigheden van de oppervlakken. Vraag altijd de fabrikant om advies voordat u de primer gebruikt op thermoplastische stoffen die gevoelig zijn voor stress cracking, zoals acryl, polycarbonaten, ABS etc. Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.Eigenschappen Sika Primer 209 D

Toepassing Marine

Technische gegevens Sika Primer 209 D

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Sika Primer 209DSika Primer 209 D - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Aanbrengmethode
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij zijn van verontreinigingen als vet, olie en stof. De hechting kan verbeteren door een voorbehandeling als opruwen, reinigen en aktiveren Het blik met Sika® Primer-209 D net zolang grondig schudden totdat het mengballetje hoorbaar vrij door het blik ratelt. Daarna nog een minuut blijven schudden. De primer mag worden aangebracht met een kwast of een viltkussentje. Breng Sika® Primer-209 D gelijkmatig aan in een enkele dunne laag. De ideale temperatuur voor aanbrengen en ondergrond ligt tussen 15°C en 25°C. Verbruik en aanbrengmethode zijn afhankelijk van de specifieke kenmerken van de ondergrond en het productieproces. Sluit de verpakking zorgvuldig direct na elk gebruik.

Belangrijke opmerking
Sika® Primer-209 D is een door vocht reactief systeem. Om product kwaliteit te garanderen is het van belang om de fles met het kunststof binnendopje telkens te sluiten en na dat het oppervlak compleet geprimed is, ook de kunststof buitendop op de fles te schroeven. Product na 1 maanden afvoeren indien geopend en regelmatig gebruikt of na 2 maanden bij incidenteel gebruik. Geleiachtige of niet homogene primer niet meer gebruiken. Meng Sika® Primer-209 D nooit met andere producten..

Technische productgegevens

Chemische basis:Gepigmenteerde hechtverbeteraar op basis van oplosmiddelen
Kleur: Zwart
Soortelijke massa :(CQP1 006-3 / ISO 2811-1) Circa 1,0 kg/liter
Vlampunt (CQP 007-1 / ISO 13736): -4°C
Vastestofgehalte Circa 30%
Verwerkingstemperatuur 5°C - 40°C
Aanbrengmethode Kwast, viltkussentje, schuimapplicator
Verbruik Circa 50 - 150 ml per m2 afhankelijk van de porositeit van de ondergrond
Droogtijd3 ≥ 15°C < 15°C maximaal 10 minuten 30 minuten 24 uur Opslag Afgesloten, op koele en droge plaats ≤25°C
Houdbaarheid 9 maanden 1) CQP = Corporate Quality Procedure 2) 23°C / 50% rel. luchtv. 3)

*In bijzondere toepassingen kunnen temperatuur en droogtijd afwijken

Reviews voor: Sika Primer 209 D

Dit product wordt beoordeeld met 5 sterren, gebaseerd op 1 review


 • Ik heb de SIKA 295 UV in combinatie met de 209D primer gebruikt voor het verlijmen van een Polycarbonaat ruit in een houten sponning. Proef gedaan en hechting op het polycarbonaat is echt 100%, goede combo.
  Geschreven door Barend op 11 juli 2024

Ook een review schrijven?

Schrijf hier je review over Sika Primer 209 D >