Sikaflex 296 600ml

Ruitenlijm voor glazen ramen in de scheepsbouw

Sikaflex 296 600ml

direct leverbaarvoor 23:59 uur besteld, vrijdag 14 juni geleverd!

Kleur: Zwart

van 39,99 (adviesprijs) voor 39,99 per stuk ( 48,39 incl. BTW ) 0% korting

  Waarom dit product?

 • Bestand tegen weersinvloeden en veroudering
 • Zeer goede verwerkbaarheid
 • PVC- en oplosmiddelenvrij
Aantal
 • ...
 • Alleen online beschikbaar
 • Voor 23:59 besteld, vrijdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 50,-

  Waarom dit product?

 • Bestand tegen weersinvloeden en veroudering
 • Zeer goede verwerkbaarheid
 • PVC- en oplosmiddelenvrij

Sikaflex® 296 - Ruitenlijm voor glazen ramen in de scheepsbouw

De Sikaflex 296 van Sika is een hoogwaardige elastische 1-C polyurethaan ruitenlijm met uitstekende spleetvullende eigenschappen. Deze lijm hardt uit bij blootstelling aan luchtvochtigheid.
Het product is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de scheepsbouw en voldoet aan de voorschriften van de International Maritime Organisation (IMO). Sikaflex®-296 kenmerkt zich door zeer goede afglad eigenschappen, waardoor het geschikt is voor zichtbare voegen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit product uitsluitend dient te worden gebruikt door ervaren professionals. Voor optimale prestaties, dient men vooraf tests uit te voeren op de betreffende ondergronden en onder de plaatselijke condities om hechting en materiaal compatibiliteit vast te stellen.
Sikaflex 296 600ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Wanneer gebruik je de Sikaflex 296?
De Sikaflex 296 is ontwikkeld voor glas lijmtoepassingen in zowel de eerste montage als in de Maritieme reparatiemarkt. Het is geschikt voor alle typen minerale glazen ruiten die voor maritieme toepassingen worden gebruikt. Het product is speciaal ontworpen om aan de strengste normen te voldoen en is een betrouwbare keuze voor glaslijmtoepassingen in de maritieme sector.

Kenmerken

 • Bestand tegen weersinvloeden en veroudering
 • Zeer goede verwerkbaarheid
 • PVC- en oplosmiddelenvrij
 • Reukarm
 • Geschikt voor handmatig en machinaal gebruik
 • Toepassing zonder zwarte primer mogelijk
 • "Wheelmark" gecertificeerd
 • Worst van 600ml

Technische gegevens Sikaflex 296 600ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Sikaflex 296Sikaflex 296 600ml - Overige producten: Marine producten - Sika shop

Bekijk hier het voorbehandelingstabel van Sika Marine

Chemische bestendigheid
Sikaflex®-296 is over het algemeen bestand tegen zoet water, zeewater, verdunde zuren en verdunde basische reinigingsmiddelen; tijdelijk bestand tegen brandstoffen, minerale oliën, plantaardige en dierlijke vetten en oliën; niet bestand tegen organische zuren, geconcentreerde anorganische zuren en bijtende oplossingen of oplosmiddelen.

VERWERKINGSMETHODE
Ondergrondvoorbehandeling
Oppervlakken moeten schoon, droog en vrij van alle sporen van vet, olie en stof zijn. Voorbehandeling hangt af van de specifieke aard van de ondergrond en is cruciaal voor een duurzame hechting. Suggesties voor oppervlakte-voorbehandelingen zijn te vinden op de meest recente versie van de Marine Voorbehandelingstabel. Houd er rekening mee dat deze suggesties gebaseerd zijn op ervaring en dienen in alle gevallen door testen op originele substraten geverifieerd te worden.

Toepassing
Sikaflex®-296 kan verwerkt worden tussen 10 en 35 °C (voor zowel klimaat als product) maar veranderingen in de reactie en applicatie eigenschappen dienen in acht te worden genomen. De optimale temperatuur voor ondergrond en lijm ligt tussen 15°C en 25°C. Houd er rekening mee dat de viscositeit toeneemt bij lagere temperaturen. Conditioneer de lijm voor gebruik aan de omgevingstemperatuur voor een makkelijke applicatie. Voor een gelijkmatige lijmlaagdikte adviseren wij de lijm in de vorm van een driehoeksrups aan te brengen.
Sikaflex®-296 kan worden verwerkt met hand, pneumatisch of elektrisch aangedreven lijmpistolen maar ook met een pomp apparatuur. De open tijd is beduidend korter in warme en vochtige klimaten. Neemt voor advies voor de juiste keuze en installatie van een geschikt pompsysteem contact op met Sika Nederland B.V.

Bewerking en afgladden
Afgladden en afwerken dient binnen de huidvormingstijd te geschieden. Sika® Afgladmiddel N wordt aanbevolen. Andere afglad middelen dienen van te voren te worden getest op geschiktheid en compatibiliteit.

Verwijderen
Niet-uitgeharde Sikaflex®-296 kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Zodra het materiaal is uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid moeten onmiddellijk worden gereinigd met Sika® Cleaner-350H tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen op de huid!

Reviews voor: Sikaflex 296 600ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex 296 600ml. Schrijf als eerste een review!