SikaFlex Marine kit toepassingen

Toepassingen waarbij de Marine kit van Sikaflex ingezet kan worden:Sikaflex Marine toepassingen


Hoe dicht je luiken en dekbeslag af op jachten?

Sommige onderdelen aan dek zijn onderhevig aan hoge mechanische spanningen, zoals lieren, wandputtings en teakvoegen, terwijl ventilatoren, luikdeksels e.d. lage spanningen ondervinden. Om ervoor te zorgen dat uw deze onderdelen goed zijn afgedicht, raden wij het volgende aan:

Inbedden en afdichting van dekbeslag met hoge mechanische belasting

Dekbeslag, zoals wandputtingen, lieren en geleiderollen moeten zeer hoge dynamische spanningen absorberen. Hiervoor moet een hoogwaardig product, zoals Sikaflex®-292i worden gebruikt in combinatie met extra mechanische bevestigingen.

Inbedden en afdichting van dekbeslag met minimale mechanische belasting

Dekbeslag, zoals lamparmaturen en afdekstrippen, moeten waterdicht zijn maar zijn niet onderhevig aan hoge trek- of torsiespanningen. Deze kunnen effectief worden afgedicht met Sikaflex®-591 of Sikaflex®-295 UV.

Hoe installeer je een Teakdek?

Voor een goed resultaat, download de toepassingsrichtlijn en volg de instructies. Als oppervlaktevoorbereiding is verwijderen van stof, vuil, vet, olie, enz. essentieel. Bereid het substraat voor volgens de Sika Marine Voorbehandelingstabel.

Voor de volgende stap raden we aan om  Sikaflex®-298 FC te gebruiken en de houten planken voor te behandelen met sika® Primer-290 DC . Na het plaatsen van de planken kunnen de deknaden met Sikaflex®-290 DC PRO, Sika's teak deknaden materiaal, afgedicht worden. Schuur met een bandschuurmachine of een schuurschijfmachine na, zoals aangegeven in de richtlijnen.

Voor meer informatie raadpleeg onze applicatie richtlijnen en de Sika Marine Voorbehandelingstabel.

Om een goed resultaat te garanderen na het toepassen van uw teakdek download de toepassingsrichtlijn en volg u de instructies grondig. Als oppervlakte voorbereiding is de sleutel tot verwijderen en het oppervlak van stof, vuil, vet, olie, enz. Bereid substraat volgens de voorbehandelingskaart.

Hoe beschadigde teakplanken te vervangen?

Ter vervanging van de beschadigde teakplanken dient eerst volledig al het oude voegmateriaal verwijderd te worden.

Verwijder de beschadigde plank en zorg ervoor dat de ondergrond niet beschadigd wordt.

Verwijder oude lijmen, zoals bedding compound en andere vreemde stoffen van de ondergrond en verwijder het voegmateriaal van aangrenzende planken.

Gebruik Sikaflex®-298 FC als bedding compound en behandel de teak planken voor met Sika® Primer-290 DC . Vul de naden met Sikaflex®-290 DC PRO. Steek na voldoende uitharden het overtollig materiaal weg en schuur daarna het dek met een band- of vlakschuurmachine wanneer de veilige schuurtijd is bereikt, zoals aangegeven in de richtlijnen.

Voor meer informatie raadpleeg onze applicatie richtlijnen en de Sika Marine Voorbehandelingstabel.


Hoe lijm je een ruit in een boot?

Wanneer je een ruit wilt lijmen, bepaal dan eerst het materiaal van de ruit. Gebruikelijke ruiten zijn van kunststof, zoals PMMA of PC, of van glas. De lijm wordt bepaald aan de hand van het ruitmateriaal. Gebruik Sikaflex®-295 UV voor het lijmen en afdichten van kunststof ruiten.

Raadpleeg de Voorbehandelingtabel Marine en bereid het oppervlak  voor om een kwalitatief goed resultaat te krijgen.

Productwijzer Sikaflex Marine kitten

Wij weten dat de beste marine kit kiezen voor jouw situatie moeilijk kan zijn. Om die reden hebben wij een productwijzer gemaakt! In onderstaande tabel zie jij een overzicht met alle marine kitten en marine lijmen van Sika, met de toepassingen er bij! Zo kun je gemakkelijker jouw keuze maken.

Productwijzer Sika Marine kitten

Sikaflex producten (Marine)

De volgende Sikaflex Marine producten zijn te verkrijgbaar en online bij ons te bestellen:

Terug naar overzicht