Sikaflex 290 DC pro 300ml

Kleur: Zwart

op voorraad voor 23:59 uur besteld, dinsdag 21 september geleverd!

Kleur: Zwart

van 15,70 voor 13,60 per stuk ( 16,46 incl. BTW ) 13% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 12,60 p/st bestel 12x
48 48x stuks 12,10 p/st bestel 48x

  Waarom dit product?

 • Schuurbaar
 • Bestand tegen UV-licht en weersinvloeden
 • Bestand tegen zeewater en zoet water
 • Voor 23:59 besteld, dinsdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 30,-

  Waarom dit product?

 • Schuurbaar
 • Bestand tegen UV-licht en weersinvloeden
 • Bestand tegen zeewater en zoet water

Sikaflex®- 290 DC Pro (290i DC)

Sikaflex®-290 DC pro is een zwarte UV bestendige 1-komponent voeg en afdichtingskit op basis van polyurethaan die speciaal is ontwikkeld voor het inkitten (inrubberen) van naden in traditionele houten dekken in de jacht- en scheepsbouw. De Sika 290 DC pro afdichtkit hardt uit tot een flexibel elastomeer dat goed geschuurd kan worden, en overlakbaar is.
Sikaflex®-290i DC voldoet aan de voorschriften voor lage vlamverspreiding van de International Maritime Organisation (IMO). Sikaflex®-290i DC wordt geproduceerd volgens het kwaliteitsborgingssysteem ISO 9001 en milieuzorgsysteem ISO 14001 en wordt ook duurzaam geproduceerd in het kader van  "responsible care".Sikaflex 290 DC pro 300ml in kleur: Zwart - Sika shop

Wanneer gebruik je de Sikaflex 290 DC Pro?
Sikaflex®-290 DC pro is uitsluitend bestemd voor het afkitten (inrubberen) van naden in traditionele houten dekken in de jacht- en scheepsbouw (secundaire afdichting). 

Dit product is alleen geschikt voor gebruik door ervaren professionals. Voer vooraf altijd tests uit met de gangbare ondergronden en onder de plaatselijke omstandigheden voor het vaststellen van de compatibiliteit van de lijm en het materiaal.

Kenmerken 

 • 1-C formule
 • Niet-corrosief
 • Schuurbaar
 • Uitstekend bestand tegen UV licht en weersinvloeden
 • Goed bestendig tegen zeewater en zoetwater
 • Gemakkelijk verwerkbaar

Eigenschappen Sikaflex 290 DC pro 300ml

Verpakkingstype Koker
Toepassing Lijmen, Marine

Technische gegevens Sikaflex 290 DC pro 300ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Sikaflex 290 Dc ProSikaflex 290 DC pro 300ml in kleur: Zwart - Sika shop

Chemische bestendigheid
Sikaflex® -290 DC PRO biedt een effectieve langdurige bestendigheid tegen zoet water, zeewater en milde reinigingsmiddelen op waterbasis. Het is niet bestand tegen oplosmiddelen, zuren, logen en chloorbevattende reinigingsmiddelen. Een kortstondig contact met brandstoffen of smeermiddelen heeft geen significant effect op de duurzaamheid van de afdichtkit. De bovenstaande informatie is alleen bedoeld als algemene richtlijn. Op verzoek wordt advies over specifieke toepassingen verstrekt.

Primertabel Sikaflex 290 DC

Je kan de ondergrond ruwen met 3M Scotch Brite fijn. Een primer/cleaner is niet altijd noodzakelijk, maar verbeterd de hechting vrijwel altijd. Controleer in dit geval of de primer/cleaner geschikt is voor je ondergrond. Dit staat in het productblad van de primer. Deze primertabel is ter indicatie. Het wordt altijd aangeraden om een hechtproef te doen. 

Aanbrengmethode
Oppervlakte voorbehandeling
Oppervlakken moeten schoon , droog en vrij zijn van vetten, olie en stof. Bij hout is het gebruik van SikaPrimer-290 DC verplicht. Extra oppervlak voorbehandeling, bijvoorbeeld voor het afsealen van de omtrek bij de opbouw, is afhankelijk van de aard van de ondergrond. Hiervoor dienen alle voorstellen bepaald te worden door testen vooraf. Advies over specifieke toepassingen kan worden verkregen bij Technical Service van Sika Nederland B.V.

Toepassing 
Voor bevredigende resultaten dient Sikaflex® -290 DC PRO aangebracht te worden met geschikte apparatuur, zoals een pomp, doseerunits of een lijmpistool met zuigerbediening. Sikaflex® -290 DC PRO kan verwerkt worden tussen 5°C en 35° C. Ideaal is tussen 15°C en 25° C. Advies over specifieke toepassingen kan worden verkregen bij Technical Service van Sika Nederland B.V.

Verwijderen
Niet-uitgeharde Sikaflex® -290 DC PRO kan van gereedschappen en apparatuur worden verwijderd met Sika® Remover-208 of een ander geschikt oplosmiddel. Eenmaal uitgehard, kan het uitsluitend nog mechanisch worden verwijderd. Handen en onbedekte huid onmiddellijk schoonmaken met Sika® Handclean Tissues of een geschikte industriële handreiniger en water. Gebruik geen oplosmiddelen!

Reviews voor: Sikaflex 290 DC pro 300ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex 290 DC pro 300ml. Schrijf als eerste een review!